viernes, 12 de marzo de 2010

SETMANA DE LA DONAEn la setmana de la dona , hem tingut una conferència-taller molt interesant, amb el titòl "Un esteriotip cada set segons.El desempoderament als mijns de comunicació" a càrrec de Mónica Sánchez Guitart i Rafael Serrano Ensenyat, membres de la Consultora INFINITA compromesa amb la igualtat,la diversitat.

Un any mes tinguerem el plaer d'escoltar al "Cor de La Únio Músical de Paiporta" que desinteresadament fan que aquesta setmana siga plena de música i cultura.
Manifest del 8 de MarçHui 8 de març, no és dia ni de flors ni de bombons; és un dia que aprofitem per a transformar la nostra ràbia en eficàcia.

Som lluitadores del dia a dia,
Som subversives, desafiants, marginades, feministes, radicals,
Som les que decidim:
Este cos és meu i no es toca, no es viola, no es colpeja. No s’emmudeix, no es categoritza, no es crida, no es censura, no es nega, no es tanca, no es controla, no es subordina, no es domestica, no s’oblida, no s’invisibilitza, no es destrueïx, no s’intimida, no s’aliena, no es frena, no s’insulta, no es culpabilitza, no s’ignora, no es margina, no es mata....

Este cos és meu, i decideix perquè és autònom, es revela, transgredeix, actua, crea, construeïx, es pronuncia, s’enuncia, s’agrupa, contesta, parla, es masturba, crida, exigeix, coneix, canvia, sap, rebutja, desobeïx, es desvia, reclama, estima, odia, qüestiona, és fort, resisteix i lluita, s’empodera i diu: NO AL PATRIARCAT.

Malgrat tot açò, hi ha un especial interés per part d’alguns sectors, de difondre l’opinió diferenciada que ESTA DATA s’ha quedat sense contingut, perquè dones i hòmens gaudim dels mateixos drets.

S’arbitren mesures per a conciliar vida laboral i familiar quan el que volem és que siguen de CORRESPONSABILITAT, repartiment de les càrregues domèstiques i atenció a les persones dependents i de reconciliació amb la vida mateixa.

Cal fomentar des de l’educació, la publicitat i els mitjans de comunicació, valors de respecte i igualtat, altres models i maneres de relacionar-se, una altra mirada sobre les dones, una altra representació del nostre espai públic i privat, una altra construcció de l’imaginari simbòlic.

La pobresa té cara de dona, la major part de les persones pobres i excloses de la societat i sense cobertura som dones.

Queda alguna cosa per reivindicar el dia 8 de març?

Sí, per descomptat que queda per reivindicar eixe dia i per qué continuar lluitant els 364 dies restants.

Paiporta 8 de març de 2010

DONES PROGRESSISTES DE PAIPORTA